• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Två utlänningar brutalt mördade på Koh Tao


Polisen har under dagen startat en jakt på den skyldige eller de skyldiga efter att man hittat två utlänningar brutalt mördade på ön Koh Tao i provinsen Surat Thani.Surat Thanis polischef Punya Mamen reste med helikopter till den populära dykorten och beordrade polisen att försegla ön så att man kan hitta förövarna. Man försöker fortfarande identifiera offrens men det ska enligt rapporter röra sig om en man och en kvinna från Storbritannien. Man tror även att kvinnan blivit våldtagen.

Bybor hjälper nu till i...

Komentarer: 0   Bangkok Vikings letar nya spelare 2014/2015


Anrika Scandinavian Vikings i Bangkok söker nya spelare.

Bild

Då och då är det generationsväxlingar och nu är en sån. Ett perfekt tillfälle att få träffa sköna människor samt syssla med vad du tycker är kul, spela fotboll. Undertecknad spelade 97 till 07 men harvar nu i bästa fall i någon av veteranligorna.

Vikings tränar och spelar ligamatcher varje vecka under säsong. Reser även på flertalet turneringar, även utomlands. Läs mer på PDF länken nedan.

Antingen om du är intresserad själv eller känner till någonstans där du kan posta bifogad PDF. Ambassaden, restauranger, skolor, överallt där det kan finnas skandinaver.

Laget letar även sponsorer för den ...

Komentarer: 0   Tysk man letar efter sina bortförda söner i Chiang Mai


En tysk pappa går från soi till soi i Saraphi-distriktet i Chiang Mai för att söka efter sina två söner som fördes iväg av hans thailändska fru för två veckor sedan.Max Pfaffstaller har spenderat två veckor med att gå runt och dela ut flygblad som innehåller foton och information om hans familj till lokalbor efter att hans 39-åriga fru Suban försvann på en motorcykel med deras två söner, fyra och två år gamla. "Jag började gå och leta efter dem hela dagar och nätter," be...

Komentarer: 0   Resetips: Bangkoks årliga Dans- och Musikfestival


Bangkoks 16e Internationella Dans- och Musikfestival är nu i full gång fram till 26e oktober vid Thailand Cultural Center.Besökare kan i år njuta av 16 olika framträdanden som bland annat inkluderar opera, balett, symfoniorkester, akrobatik och modern dans. Öppningsshowen är Mozarts opera Don Giovanni som framförs av Teatro Lirico Italiano från Rom.

Andra höjdpunkter inkluderar den väldigt populära ABBA-showen Arrival From Sweden samt Trollflöjten. Allt som allt så kommer fler än 1,000 artister att delta i år.

Festivale...

Komentarer: 0   Fler än 20 stora utländska gäng verkar i Thailand


Fler än 20 transnationella gäng härjar i Thailand, inklusive ryska och rumänska kreditkortsbedragare och latinamerikanska tjuvar och bankrånare, detta enligt en studie från Thailands Justitieinstitut.Institutets vice direktör Natee Jitsawang berättade om organisationens efterforskningar vid en presskonferens under gårdagen. Natee sade att Thailand enkelt ger inträde åt utlänningar och att detta har resulterat i att transnationella gäng kontinuerligt begår brott i kungariket.

Han sade att brottslingarna fortsätter att utveckla och anpassa sina brottstekniker och att detta til...

Komentarer: 0   Lustigt att läsa vad lite ni vet om Thailand


Jag är ny på detta forum, blir lite full i skratt när jag läser inlägg som är skrivna av dess informerade medlemmar, som tror sig besitta all den vishet och kunskap som finns att få tag i gällande Thailand. Det vederbörande påstår att en farang inte kan äga mark i Thailand ?? Är inte riktig info. Jag äger både mitt hus och mitt land i Thailand som Svensk farang. Mitt namn är också inskrivet i de Thailändska land office, motsvarande Svensk lagfarts myndighet, Med andra ord, mitt namn är inskrivet i Chanooden som det heter på Thai. Jag äger mitt hus till 100 % med lagliga papper, jag äger dessutom mitt land till 100 % denna information har de flesta utlänningar ingen aning om, därför de väljer att tro på allt fylle snack som figurerar på alla barer runt omkring.....

Komentarer: 9   Thailändska myndigheter och kartor


En sak som förbryllar mig mycket när man lämnar in olika typer av ansökningar är det om kartan dit man bor, eller där man jobbar, etc,. De vill hellre ha en dåligt handritad än en riktig karta från Google etc,. Eller, så pass att de inte tar emot den bättre, riktiga kartan.

Nu har jag inte argumenterat om denna sak mellan 4 ögon men diverse mellanhänder säger cannot cannot. Min erfarenhet säger mig att de inte vill ta striden.

Någon som VET vad som gäller?

Komentarer: 2   Mini DV kassetter till DVD - Var?


Tänkte få tummen ur och lägga över alla mina dv kassetter till hårddisk och undrar om någon vet var man kan göra detta? Fick ett tips om ett ställe på Pantip Plaza men det försöket var fruktlöst. Kankse du eller någon du känner nyligen gjort detta, isf tar jag tacksamt emot informationen. Pattaya eller Bangkok passar bra för min del...


Komentarer: 6   Massövervakning av thailändska internetanvändare på väg?


Thailändska myndigheter ska enligt rapporter planera att implementera en övervakningsanordning som med start den 15e september ska hålla koll på thailändska internetanvändare, och speciellt de som producerar och läser lese majeste-innehåll.Obekräftade rapporter från flera källor ger substans åt ryktet och en av dem säger att anordningen riktar in sig på nyckelord som relaterar till lese majeste, Thailands kontroversiella lag ...

Komentarer: 1   Resetips: Si Khotrabun - Nordöstra Thailands bästa strand?


Ja, det kan låta lite konstigt. "Nordöstra Thailand har väl inga stränder?"
Faktum är dock att det finns flera floder i denna region och att det på vissa platser bildas något som närmast kan liknas vid sandstränder.En av dessa platser ligger vid Mekongfloden i Nakhon Phanom och kallas Si Khotrabun Beach. Man kan dock inte komma hit när som helst om man vill se denna fantastiska flodstrand. Detta av den enkla anledningen att den endast dyker upp under sommar...

Komentarer: 0   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 791

Vilka är online

Total:44

Registrerade:7
Gömda:4
Gäster:33

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Håkan, nobita, Shovel78, Tapani, Thaikonsult, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
adilmalik 16 sep
curt 15 sep
kennloth 14 sep
replay 13 sep
Karlalfredboy 13 sep
hallebut 11 sep
Alvarson 11 sep
erre 10 sep

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 97857
Totalt antal trådar 10380
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6562


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons