• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Träskruv.


Någon som har tips på var man kan hitta ordentliga skruvar för trä i Thailand? Rostfria eller galvade, helst med torxspår. Själv hittar jag bara förnicklade krysspårskruv av en kvalité som skulle vara osäljbar i Sverige. Skruv för att fästa i stålprofiler finns däremot av hygglig kvalité och till rimlig priser. :flower:

Komentarer: 0   Armésoldater attackerade andra militärer i Pathum Thani


Tio armésoldater har gripits och står inför en disciplinär utredning efter att ha attackerat andra soldater och dessutom blivit filmade när de gjorde det.


Bild: The Nation

Armén har beordrat en utredning av soldaternas beteende efter att ett videoklipp börjat spridas som visar militärer från olika enheter i bråk på nattklubben Khlong Pleng i Pathum Thani på tisdag kväll. Enligt polisen så visar videoklippet runt 20 armésoldater, beväpnade med automatvapen, som attackerar tre handfängslade pers...

Komentarer: 3   Resetips: Fem saker att göra i Chiang Mai


Chiang Mai är något av norra Thailands nav och det finns mycket att se och göra i denna lugna och vackra stad. Har du själv dålig koll på vad man kan hitta på så kan du prova något av alternativen som vi listar nedan.


Foto: Wikipedia

1. Ta lite sköna panoramakort av staden från tem...

Komentarer: 0   Pattaya ska städas upp innan NCPO tar över


Tjänstemän i Pattaya har lagt i en högre växel för att försöka städa upp den ökända turistorten innan det Nationella Rådet för Fred och Ordning(NCPO) kommer och tar över, som det redan gjort i Phuket och Hua Hin.


Foto: Wikipedia

Först och främst så har man riktat in sig på stoluthyrare på stränderna samt prostituerade som säljer sig på gatan. Transsexuella sexarbetare hävdar att de redan har varit måltavlor i en våg av nedslag från polisen.

Polisöverste Suppatee Boonkrong, vice poli...

Komentarer: 2   Internet problem .se


Jag har fast fiber från CAT till mitt hus där efter trådlöst. Alla mobiler samt datorer utom en kan jag inte komma in på svenska sidor sedan i går kväll. Alla andra länder kommer jag åt. Har kontaktakt CAT men de har inte åter kommit ännu nu är det helg. Någon som har tips vad detta kan bero på.

Komentarer: 9   Flera tillslag mot Phukets före detta borgmästare


Fler än 100 poliser och militärpoliser genomförde under torsdagen ett tillslag mot ett hus och flera kontor som tillhör Patongs före detta borgmästare Pian Kisin och dennes son, som båda anklagas för att driva en kriminell organisation på Phuket.Tillslag gjordes på åtta platser men varken Pian eller hans son Preechawut påträffades. Enligt polisen så har duon genomfört kriminella aktiviteter på ön med hjälp av flera hotell och resorter som de ägde, so...

Komentarer: 0   Lärare i Pattaya anmäld för att ha slagit elev med käpp


Mamman till en 9-årig elev har anmält en lärare i Centrala Pattaya efter att hon upptäckt allvarliga skador på sitt barns rumpa som ska ha orsakats av att läraren slagit barnet med en käpp efter att han glömt att lämna in uppgifter som han fått i läxa.Songsuan, 35, tog sin son till polisen tidigare under veckan för att rapportera händelsen. Barnet går i årskurs fyra på Arunothai School och är enligt sin mamma en mönsterelev med höga betyg som även är en ledande medlem i scouterna.

Skadorna upptäcktes när barnet klaga...

Komentarer: 0   Taxichaufför i Bangkok återlämnar 78,000 kvarglömda baht


En 41-årig taxichaufför i Bangkok har belönats med 5,000 baht för sin ärlighet efter att han återlämnat nästan 80,000 baht till en kinesisk passagerare som glömde sin plånbok i taxin.41-årige Fo Chuan Fong var tillsammans med sin syster på väg från flygplatsen Suvarnabhumi i Bangkok sent på onsdag kväll när han av misstag glömde sin plånbok i taxin. Chauffören upptäckte den efter att ha släppt av dem och åkt hem.

Han kontaktade polisradiostationen Sor Wor Por 91 för att...

Komentarer: 0   Bjuda in svärföräldrar


Hej. Har en fråga angående inbjudan av släkt eller vänner.

Jag och min fru vill bjuda in hennes föräldrar till besök i Sverige, de är medborgare i Thailand. Min fru har dubbelt medborgarskap i Sverige och Thailand.
Jag tänker stå för alla kostnader, är det bättre om jag bjuder in föräldrarna eftersom jag står för kostnaderna, eller är det bättre min fru gör det och skriver mig som försörjare?

Kanske kvittar, bara vi får med alla uppgifter?

Ni som gjort detta, hur bör man lösa det med biljetter? Boka igenom en thailändsk resebyrå, köpa de direkt eller vad är bäst?

Mvh

Mikael

Komentarer: 1   Nyhetsbrevet den 29 Aug - Hej regnet


Hej,

Sådär ja, då har regnet kommit även till mig. Gillar det MEN det finns en hake - tvätten torkar ju inte. Ja, ja, lätt att bli romantisk i ett land där temperaturen sällan går under 28 grader. Men, man vänjer sig, det blir vardag här med till slut. Oftast för varmt så jag väljer detta trots allt. ganska säker på att du inte håller med mig.

Bild

Ett axplock från veckan som gått:
- Ledigt jobb: Diakrit söker medarbetare till Help Desk i Bangkok diakrit-soker-medarbetare-till-help-desk-i-bangkok-t13107.html
Komentarer: 2   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
16%
Södra
31%
 
Antal röster : 791

Vilka är online

Total:48

Registrerade:4
Gömda:4
Gäster:40

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], erebos, Exabot [Bot], Google [Bot], swederonald

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
Habitus 01 sep
Thaithai 01 sep
Express2 01 sep
roggefor 01 sep
mortpelle66 01 sep
per.a.lind@telia.com 01 sep
jac666 01 sep
mrcadillac 01 sep

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 97664
Totalt antal trådar 10334
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6523


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons