• Annons

Allt om att jobba, leva och resa i Thailand.

Den här sajten är mycket mer än Thailand sett från ett turistperspektiv även om detta är något vi gillar att diskutera. Det är främst för dig som bor eller funderar på att bosätta dig i Thailand men också för dig som älskar att resa hit, förstås.

Här får du råd av människor med mångårig erfarenhet av att resa och leva på de mest avlägsna platser i landet. Framför allt får du hjälp att leta dig bort från turiststråken, men allra mest får du hjälp att förstå kulturen, människorna, och systemet.  Utöver resor diskuterar vi vardagslivet, må det vara i Sverige eller i Thailand. Hur är det att växa upp i Thailand och hur fungerar utbildningssystemet där? Hur startat man enklast upp ett företag? Hur äger man mark, fastigheter och hus? Vilka är dina rättigheter och skyldigheter som löntagare eller som arbetsgivare?

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev!
Se till att vara uppdaterad! Varje Fredag får ni en summering av veckans höjdpunkter samt ovärderliga tips vad gäller nyheter, platsannonser, och mycket mer. Ni kan när som helst avsäga er detta nyhetsbrev. Välkommen att testa!
Klicka här för att läsa mer om detta erbjudande!

Följ oss på Thailandsforum Facebook
De senaste jobben, nyheter, och händelser på din favoritdestination eller hemstad - allt levereras direkt till dig via ditt Facebookkonto. Bara att lägga till oss till ditt konto. Bli ett fan nu, klicka på knappen nedan!

bli ett fan till thailandsforum

wai skulptur
En klassisk wai
floating market
Vattenmarknaden
food
Kyckling i curry


senaste inlägg

Polisen gör tillslag mot digitala nomader


Chiang Mai är ett populärt ställe att bo för digitala nomader. Dessa personer tjänar sitt levebröd på att sitta vid sin dator och sköta sitt jobb från varhelst i världen de vill. De samlas oftast på arbetsplatser där man hyr sig en plats att arbeta ifrån och umgås med andra likasinnade i en trevlig miljö.

På tisdag den 30 September blev det livat på arbetsplatsen PunSpace när 20 uniformerade poliser stormade ställe och krävde att samtliga utlänningar skulle visa pass med giltigt visa, de som inte hade sitt pass med sig blev intryckta i en polisbil och transporterade till immigrationskontoret. Även de som kunde visa upp giltigt visum blev ombedda att följa med.

Komentarer: 0   Misstänkt erkänner Koh Tao morden


Polisen går nu ut med att en arbetare från Myanmar har erkänt morden på de två brittiska turisterna på Koh Tao förra månaden.

Enbart förnamnet Win och ålder 21 är känt om den misstänkte som är en av tre män från Myanmar som blivit anhållna och förhörda.

När polisens uttalande sig angående erkännandet höll förhören med de övriga misstänka fortfarande på, och de hade fortfarande inte kunnat bevisa att de misstänktas DNA är samma som funnits på brottsplatsen.Enligt Polisen hade Wi...

Komentarer: 0   Resetips: Sukhothai Historiska Park


Ruinerna i Sukhothai är en av Thailands mest imponerande världsarvsplatser.
I självaste parken finns 21 stycken historiska platser och fyra stora dammar inom de gamla väggarna som inhägnar parken, utanför parkområdet finns ytterligare 70 ruiner inom en fem kilometers radie.

Även fast parken är mycket populärt bland turister så finns det gott om plats om man vill gå runt ensam bland ruinerna och utforska själv. För att se allt som parken har att erbjuda så rekommenderas att man hyr cykel eller golfvagn som man kan köra runt i, det går även utmärkt att åka runt i egen bil om man har en tillgänglig.

Komentarer: 0   Resetips: Cartoon Network Amazone Waterpark Pattaya


Cartoon Networks första vattenpark öppnar i Pattaya

Den tredje oktober slår dörrarna upp för världens första Cartoon Network Amazone Waterpark som kommer vara den största vattenparken i Thailand med en kapacitet på 10,000 besökare per dag. Parken ligger cirka 20 minuter ifrån centrala Pattaya och 90 minuters resväg från Bangkok. Parken ska vara den första av sitt slag, med 30 helt nya vattenåkturer, liveshower med kända figurer från de populäraste programmen samt maskotar och vattenlekar för hela familjen.Parken komme...

Komentarer: 4   Thailändarnas attityd kring våldtäkt granskas


Premiärminister Prayuth har fått mycket kritik på senaste angående sitt uttalande om att kvinnor som är vackra inte borde gå i bikini för det kan göra män så upphetsade att de inte kan kontrollera sig.

Många thailändare har nu börjat att diskutera om detta uttalande har att göra med den skeva bilden som Thailand har när det gäller våldtäkt.

I Thailand finns det två olika sorters våldtäkt. "Kom-keun" som en kriminell handling genom att tvinga någon med våld till sexuellt umgänge. Sedan finns det "plam" som är en vardagsterm för när någon pressar sig till sex utan att sin partner ger sitt godkännande, detta är inte olagligt och ses inte som våldtäkt.


Komentarer: 0   Öar nära Hua Hin


Nu vet jag inte om jag postade de här rätt.

I december kommer jag och min sambo resa till thailand i tre veckor och kommer bo i Hua Hin. Vi vill åka till någon ö som är i närheten och kanske sova över där en natt. Söker det där turkosa havet och vita stränder och gärna inte allt för långt ifrån Hua Hin.

Vi är 22 och 26 år gamla.

Har kikat på Koh Talu, är det nån som vart där som har lite att berätta om det? Eller nån annan fin ö i närheten?

Komentarer: 2   Enkelbiljett med OA visa?


Jag har ett OA visum Multi entry. Befinner mig nu i Sverige efter ca tre månaders vistelse i Thailand. Om en vecka åker jag tillbaka till Thailand på obestämd tid. Måste jag ha en biljett ut ur Thailand innan mitt visum måste förnyas, eller räcker det att jag köper en enkelbiljett?

Komentarer: 15   tre frågor gällande bl.a. UT


Hej på er i forumet,

Har läst ett antal trådar, och ska försöka sammanfatta min fråga så kortfattat som möjligt. Men först lite historik.

Har träffat en tjej i Thailand genom min bästa kompis och hans thaitjej. Dessa två tjejer är väldigt goda vänner. Åkte ner till Thailand 2 veckor i Januari då jag träffade tjejen ensamt, samt tre veckor i April då vi alla fyra umgicks större delen av tiden. Under andra vistelsen passade vi på att fixa turistvisum och pass till min tjej. Cirka två veckor senare blev turistvisumet beviljat, och hon flög hit till Sverige 4 Juli och stannade tills idag. Hon tycker väldigt mycket om Sverige, klimatet, naturen, min familj. Senaste månaden har vi pratat om att hon ska komma hit på UT.

Första frågan ...

Komentarer: 3   Mina erfarenheter av att studera på Ramkhamhaeng University


Hej,

Mitt namn är Marcus och jag studerar företags administration med inriktning finans, jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter av att studera på IIS-RU, jag har nu studerat här i 2 ½ år och räknar med att vara klar om 6-8 månader.Jag bör nämna att jag inte har studerat på högskola i Sverige och därför är det ganska svårt att ens försöka jämför hur bättre/sämre studierna är i Thailand jämfört med Sverige. Så jag kommer bara försöka ge min syn på mitt universitet och hur studie mentaliteten här är överl...

Komentarer: 4   Vart i Thailand går din nästa resa framför allt till?

Norra
10%
Nordöstra
20%
Centrala
20%
Östra
17%
Södra
31%
 
Antal röster : 798

Vilka är online

Total:74

Registrerade:5
Gömda:4
Gäster:65

Flest användare online samtidigt: 396, 29 jul 2013 16:35

Medlemmar online: Bing [Bot], dstorm, Exabot [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], perda, Yahoo [Bot]

Förklaring :: Administratörer, After Dark, Globala moderatorer

Senaste användare

Användarnamn Blev medlem
MickelJacson 02 okt
seger 01 okt
MrPancake32 01 okt
mbk 01 okt
Sussiefoppa 01 okt
cassandra9 01 okt
MrGof 01 okt
Bufala 30 sep

Statistik

Totalt
Totalt antal inlägg 98220
Totalt antal trådar 10446
Antal anslag 11
Antal notiser 86
Totalt antal medlemmar 6610


Teamet

Administratörer
TF Admin

Moderatorer
Nille
maprao
Thailandsforum

  • Annons